9 tips om je kat veilig naar buiten te laten

door Online Pet Store on November 05, 2019

Vele baasjes vinden het maar eng, hun kat naar buiten laten. Stel je voor dat je kat iets overkomt. Natuurlijk is het ook eng, maar katten vinden het heerlijk om naar buiten te gaan en wanneer buiten op avontuur zijn geweest komen ze voldaan weer thuis. Om te zorgen dat alles veilig verloopt zijn hier 9 tips om je kat veilig naar buiten te laten.

 

1. Voorzie je kat van een chip

9 tips om je kat veilig naar buiten te laten - buitenkat

Het is verstandig om je kat van een chip te voorzien en de chip te registreren. Een identificatiechip bevat een uniek identificatienummer waarmee jouw kat te herkennen is. Mocht het voor komen dat je kat wegloopt of verdwaald raakt dan kan deze chip worden uitgelezen en zo kan worden gezien dat de kat van jou is.

 

2. Laat hem naar buiten wanneer die hongerig is

 

Bijvoorbeeld vlak voor het eten. Je kat is gewend om thuis eten te krijgen en zal bij honger dus gewoon weer thuis komen. Of hij gaat op jacht naar eten en dan nemen ze hun prooi vaak mee naar huis.

 

3. Gewoontes aanleren

Wanneer je kat buiten is, roep hem of haar en geef je kat iets lekkers. Herhaal dit een aantal keer. Zo legt je kat de link tussen jouw roep en wat lekkers. Zo zal die sneller thuis komen wanneer je hem roept!

 

4. Sla de avonden over

9 tips om je kat veilig naar buiten te laten - Buitenkat - Binnenkat

In het begin is het verstandig om de avonden over te slaan en hem alleen overdag buiten te leren. Zo kan je kat een aan het buiten zijn wennen. Bovendien jagen katten in het donker een stuk meer omdat hun jachtinstinct dan de overhand neemt. De kans dat je kat dan verdwaald raakt is een stuk groter.

 

5. Loop even mee

Loop de eerste keer even mee, de nieuwe prikkels kunnen nogal overweldigend zijn voor je kat en dus is het verstandig als je er even bij blijft. Zo heeft je kat net iets wat meer zelfvertrouwen.

 

6. Oude adres

Katten die net naar een nieuw adres verhuisd zijn hebben nog wel eens de neiging om meteen weer terug naar het oude adres terug te keren. Houd hier rekening mee in de eerste weken van de verhuizing.

 

7. Kattenluik

Schaf een kattenluikje aan zodat je kat ten alle tijden naar binnen kan. Je kat moet altijd de mogelijkheid hebben om veilig terug te keren huiswaarts en een kattenluik is daarvoor ideaal. 

 

8. Voorbereid op pad

9 tips om je kat veilig naar buiten te laten - Buitenkat - Buiten kat - Binnenkat - Binnen kat

Laat je kat niet ongecastreerd naar buiten. Ongewenste zwangerschappen bij katten dienen te allen tijde voorkomen te worden. Dit geldt voor je eigen kat maar ook zeker voor die van de buren!

 

9. Inentingen

Zorg ervoor dat je kat de juiste inentingen heeft en ontworm je kat regelmatig! Worminfecties bij katten is een stuk hoger wanneer je kat veel buiten is.

Terug naar boven
Promo box

Iemand kocht

Product name

info info