8 dingen over je hond die je nog niet wist!

door Online Pet Store on August 03, 2019
  1. 1. Je hond kan net zoals jij verliefd worden

 

  1. Onderzoek wijst uit dat dat hersenen van honden oxytocine vrijlaten wanneer ze contact maken met mensen en andere honden. Hetzelfde geldt voor de hersenen van mensen, oxytocine wordt gezien als een “liefdesstofje”.

 

2. Je hond kan super goed ruiken!

Waarschijnlijk wist je dit wel, maar wist je dat een hond een lepeltje suiker kan ruiken in een zwembad? Niet alleen ruikt je hond super goed alle hondensnoepjes in huis, maar ze kunnen ook ziektes ruiken. Honden kunnen soms zelfs kanker, diabetes en epilepsie detecteren door middel van hun reukvermogen. Je hond kan zelfs ruiken of iemand zwanger is!

 

 3. Je hond heeft geen schuldgevoel

Veel mensen geloven dat honden zich schuldig kunnen voelen, maar onderzoek wijst uit dat de “schuldige look” komt van uitbranders maar niet perse van het schuldgevoel. Honden hebben verschillende emoties maar schuldgevoel is daar niet een van. Honden kunnen schuldig kijken wanneer ze het gevoel hebben dat ze in de problemen zitten.

Het is zelfs zo dat onderzoek uitwijst dat honden die onterecht werden aangewezen als de dader er schuldiger uitzagen dan de honden die terecht aan werden gewezen.

 

 4. Honden slapen alleen op hun rug op plekken waar ze zich veilig voelen

Je herkent het vast wel, je hond ligt lekker op zijn rug met zijn buikje naar boven. Voor je hond is dat een hele kwetsbare positie. Honden slapen alleen op hun rug wanneer ze zich veilig en comfortabel voelen. Niet alle honden doen dit overigens, het is hun eigen keuze. Wanneer je hond dit niet doet dan betekent dit niet dat je hond zich niet comfortabel of veilig voelt.

 

 5. Je hond zijn snorharen helpen hem gevaar in het donker te detecteren

De snorharen van een hond pikken subtiele veranderingen in luchtstromen op. Dit geeft je hond informatie over de grootte, vorm en snelheid van de dingen in de buurt, waardoor ze gevaar of naderende prooien beter kunnen voelen - zelfs in het donker.

 

 6. De urine van je hond is enorm krachtig

Het zuur in de urine van je hond is ongelooflijk sterk. Het is zo sterk dat het metaal kan vernietigen. Blijkbaar is het een gevaarlijke beslissing om je hond tegen een lantaarnpaal te laten plassen.

In 2003 bleek uit een onderzoek in Engeland dat uren van honden ervoor zorgde dat de lantaarnpalen in hun basis verslechterden. In Kroatië kregen urinerende honden de schuld van instortende lantaarnpalen. Gelukkig hebben honden geen schuldgevoel.

 

7. Veel baasjes lijken op hun hond, en andersom

Sommige psychologen geloven dat, net als bij het kiezen van een echtgenoot, mensen eerder een hond kiezen die bij hun persoonlijkheid en uiterlijk past. Dit zorgt voor een meer compatibele relatie.

 

8. Honden kunnen in kleur zien

Men gelooft dat honden alles in zwart en wit zien, maar de waarheid is dat honden sommige kleuren kunnen zien, maar niet zo levendig en zo veel als mensen dat kunnen. Je hond kan dus wel degelijk kleuren zien. De ogen van honden kunnen blauw en geel zien, maar ze kunnen rood niet herkennen. Ze zien rood als donkergrijs. Dat komt omdat ze slechts twee kleurdetecterende kegels in hun ogen hebben, terwijl mensen er drie hebben.

Shop nu ook voor je trouwe viervoeter! Klik hier voor ons volledige assortiment voor honden en puppies!

 

Terug naar boven
Promo box

Iemand kocht

Product name

info info