9 dingen over je kat die je nog niet wist!

door Online Pet Store on September 26, 2019

1. Ze kunnen zoete dingen niet proeven

 

 

Zelfs als je je kat probeert te verwennen door hem een ​​zoete traktatie aan te bieden, zullen ze je nog steeds dezelfde reactie geven. Je wist toch zeker niet dat katten de smaakreceptor missen die zoete smaken waarneemt? Helaas kan je kat de zoetheid niet proeven. Meer taart voor ons!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

2. Hun taal is erg complex

Katten hebben een heel repertoire van geluiden om te communiceren, zowel onderling als met andere dieren en mensen. Op deze manier miauwen ze naar mensen als een vorm van communicatie. Het kan verschillende dingen betekenen, van honger tot "Ik wil verwennerij" en ze hebben geleerd dat ze dingen van ons kunnen krijgen door miauwen.

Hoewel velen geloven dat katten niet onderling miauwen, is de waarheid dat ze dit geluid wel gebruiken om te communiceren. Vooral kittens aan hun moeders om aan te geven dat ze honger hebben. Wel moet worden opgemerkt dat elke kat zijn eigen miauw heeft, zodat geen twee katten hetzelfde geluid maken, net zoals er geen twee mensen zijn met dezelfde stem. Je kant heeft dus een identieke miauw. Evenzo is miauwen niet de enige manier waarop katten met ons communiceren. Ze kunnen spinnen en grommen om verschillende soorten aandacht te vragen. De favoriete taal van de katachtigen om met elkaar te communiceren is lichaamstaal; door gebaren in plaats van door geluiden.

 

3. Katten kunnen dromen

Tot onze verrassing dromen katten net als wij mensen. Katten kunnen, wanneer ze slapen en de diepste slaapfase ingaan, dromen. Dat komt omdat hun geest hetzelfde patroon van hersengolven produceert als mensen wanneer we een slaapaflevering ingaan.

Als je je kat vredig ziet slapen, zelfs als ze geluid maken, is het heel goed mogelijk dat ze een droom hebben. De vraag is wat zullen ze dromen? Helaas kunnen we het ze niet vragen, maar het is leuk om je voor te stellen wat er door hun hoofd gaat.

 

4. Ze hebben slecht zicht van dichtbij

Katten hebben een zeer ontwikkeld gezichtsvermogen, behalve als het gaat om zeer korte afstanden. Omdat ze zeer grote ogen hebben omdat ze hypermoptisch zijn, kunnen katten zich niet concentreren op iets dat in de buurt van hen komt vanaf een afstand van 30 cm. Hun krachtige snorharen schieten echter te hulp en kunnen elementen waarnemen die zij niet kunnen zien.

 

5. De melkmythe

katten

Iedereen gelooft dat katten van melk houden en dat het ook erg gezond voor hen is. Dit is verre van realiteit en het is een historische mythe dat katten melk drinken. In feite zijn de meeste volwassenen lactose-intolerant.

Dit betekent niet alleen melk, maar alle zuivelproducten. Wanneer lactose-intolerante katten melk drinken, passeert de onverteerde lactose het darmkanaal en trekt er water mee. Bacteriën in de dikke darm vergisten de onverteerde suikers en dit produceert vluchtige vetzuren. Dit leidt vaak tot het ontstaan ​​van diarree. Natuurlijk hebben we het over melk afkomstig van koeien omdat kittens duidelijk melk van hun moeder kunnen drinken.

Het is dus niet verstandig om je kat melk te geven!

 

6. Huiskatten leven langer dan straatkatten

Als je een kat hebt geadopteerd, maak je leven in je nieuwe huis dan zo aangenaam en veilig mogelijk. Dit zal resulteren in een langer en beter vervuld leven omdat het de reële gevaren en bedreigingen voor hun gezondheid en leven zal verminderen. Door je kat in je huis te houden, kan zijn levensverwachting drie tot vijf keer toenemen.

Buiten is het verhaal echter anders: conflicten met andere dieren, verkeer en slechte omstandigheden slechts enkele van de problemen die een kat kan hebben als hij in de open lucht leeft.

 

7. Katten zijn seriemoordenaars

Deze uitspraak klinkt een beetje overdreven, maar in de dierenwereld gebeurt het echt. Onderzoekers van de University of Georgia in de Verenigde Staten hebben kleine camera's op huiskatten geplaatst om meer te weten te komen over hun gewoonten buitenshuis.

Wat de beelden aantoonden was dat één op de drie katten andere dieren en kleinere vogels doodde, en dat ongeveer twee keer per week. Bovendien werden de meeste niet bejaagd om kattenvoedsel te worden, maar werden ze dood achtergelaten of als trofee naar huis gebracht.

 

8. Ze zweten door hun pootjes

Je zult nooit zien dat je kat een druppel zweet laat vallen, waardoor ze er nogal evenwichtig en elegant uitzien. Ze zweten in feite door hun pootjes, niet door hun huid omdat ze heel weinig zweetklieren over hun hele lichaam hebben.

De meeste van deze klieren bevinden zich in de kussens van hun pootjes. Dit is de reden waarom je de voetafdrukken van je kat kunt zien wanneer je op bepaalde oppervlakken loopt in tijden van hitte. Om af te koelen, hijgen en likken katten over hun hele huid. Je kat zweet dus wel degelijk!

 

9. Er zijn linkshandige en rechtshandige katten

Je kat heeft een dominante poot, net als wij mensen links of rechts zijn, zo zijn katten dat ook. Experts zeggen dat dit waarschijnlijk afhangt van het geslacht van het dier, omdat in een onderzoek in 2009 werd vastgesteld dat mannelijke katten de voorkeur geven aan de linkerpoot en vrouwtjes voornamelijk de rechterpoot gebruiken. Als je klaar bent met het lezen van dit artikel, let dan op je kat en let op welke poot ze het eerst gebruiken!

 

Shop nu ook voor je trouwe viervoeter! Klik hier voor ons volledige assortiment voor katten!

 

Terug naar boven
Promo box

Iemand kocht

Product name

info info