Hoe maak je je hond zindelijk?

door Online Pet Store on November 27, 2019

Hoe maak je je hond zindelijk?

Je pup zindelijk maken is niet heel lastig, maar het vraagt wel de nodige aandacht. De meeste puppy's doen hun plasje netjes wanneer ze buiten zijn als ze 12-13 weken oud zijn.

Zo kun je helpen:

- Ga naar buiten voor en na iedere maaltijd, voor en na het slapen gaan en ook na het spelen

- Laat je puppy in het begin iedere 2 uur uit

- Zet in het begin 's nachts de wekker. Het kan zijn dat je puppy zijn plas nog niet de hele nacht op kan houden!

 

Begin gelijk, dat maakt het makkelijker

Het is verstandig om gelijk te beginnen met de zindelijkheidstraining wanneer je pup thuis komt. Als hij buiten plast dan beloon je je puppy met lekkere knuffels. In het begin moet je iedere 2 uur naar buiten, maar dit wordt als snel minder.

 

Hoe weet ik of mijn pup naar buiten moet?

Je puppy geeft vaak duidelijke signalen af dat hij naar buiten moet:

- Hij snuffelt op de grond

- Hij draait rondjes

Wanneer je hem dit ziet doen, dan pik je hem snel op en zet je hem buiten neer. Puppy's houden trouwens hun behoeftes automatisch op als je ze oppakt dus je krijgt geen nat pak!

 

Vaste plekjes

Het is verstandig om voor je puppy een aantal plekjes uit te zoeken waar hij zijn behoeftes mag doen Zo weet hij wat er van hem wordt verwacht op die plekken. Prijs je hond dan ook wanneer hij zijn behoefte buiten doet met een flinke aai over zijn bol of wat lekkers. Let wel op dat je een aantal vaste plekjes afwisselt om te voorkomen dat hij alleen nog maar zijn behoefte wil doen op één plekje.

 

Bench

De bench kan handig zijn om je pup zindelijk te maken. Honden bevuilen namelijk hun eigen nest niet. Je puppy zal dus zijn bench schoon houden. De bench is 's nachts erg handig, maar vergeet niet je wekker te zetten want wanneer die echt moet dan is er geen weg meer terug.

 

Niet straffen

Straf je puppy niet wanneer hij zijn behoefte binnenshuis heeft gedaan. Hij ziet geen verband tussen zijn plasje en het boze baasje. Als je je pup op heterdaad betrapt dan kun je hem erop aanspreken door een simpele 'foei' en hem buiten neerzetten. In het begin kun je regelmatig ongelukjes verwachten. Belonen na goed gedrag stimuleert het gedrag van je puppy het snelst!

 

Terug naar boven
Promo box

Iemand kocht

Product name

info info